10 типови на дизајн мијалници за сите вкусови

10 типови на дизајн мијалници за сите вкусови

Ах, бањата... тој простор во куќата кој априори изгледа нема многу украсни опции, а сепак нуди толку многу можности...

Можеме да избереме еден или друг стил во зависност од избраните плочки, осветлувањето, тоалетот, кадата или тушот и, се разбира, мијалникот. И бидејќи покривањето на сè е невозможно, нашата денешна статија е посветена на дизајнот на мијалници и нивните многубројни верзии.

За почеток, нудиме 10 видови, но ве уверуваме дека има уште многу. Почнавме!

1. Ослободени тоалети

Идеално за учтив тоалет во кој не ви треба парче мебел каде што можете да складирате се што е обично потребно во бања за секојдневна употреба.

Исто така, можно е да се користи во главната бања кога има кабинет без складиште. Во овие случаи, можеби вреди да се користи самостоен мијалник за да се создаде полесен дизајн на бања.

Дизајнерски мијалници

2. Мијалници со ногарки

Le повеќе ажурирани верзии потсетуваат на постари мијалници Имаа порцелански мијалник, доста елабориран, поткрепен со челична конструкција со два ногарки и ѕидни врски. Покрај тоа, ова структурата може да се користи како држач за пешкири.

Во моментов можеме да најдеме верзии каде што беше ги рафинира линиите, поедноставете ја неговата форма и правете го тоа многу полесни од оригиналот.

Дизајнерски мијалници

Дизајнерски мијалници

3. Волумен на подот

Кога бараме бања со амбалажа, голем мијалник направен од истиот материјал кој лежи на подот ќе го постигне овој ефект.

Доколку материјалот е камен или порцелан, ќе има уште поголемо присуство и речиси ќе биде сфатена како скулптура.

Дизајнерски мијалници

4. Мијалници за шалтер

Иако до пред неколку години највообичаено беше да се најдат мијалници под тезга, сè почесто е да се најдат горе.

Форматите се движат од кружни до правоаголни, вклучувајќи овални и квадратни.

Нивната боја исто така оди подалеку од белата и може да се најде во различни материјали кои обезбедуваат сопствена боја, па дури и лакирани во различни нијанси.

Ако сакате да дознаете повеќе за овој тип, не заборавајте да ја погледнете нашата статија посветена на мијалници.

Дизајнерски мијалници

5. Мијалници на единицата за складирање

Иако најчесто е неопходно да се има орман за мијалник со доволен капацитет за складирање, можно е да се најде дизајнерски мебел со оваа премиса, без да биде синоним за едноставен, грозен или благ.

Со мијалници, добра завршница во обоени материјали и дискретни рачки, можете да добиете парче мебел што ги задоволува и функционалните и естетски барања.

Дизајнерски мијалници

6. На фиока

Со задржување на претходната верзија, сè уште можете повеќе леснотија со летечко парче мебел. Ако имате простор, можете да изберете да ставите двојна фиока, една до друга за да оставите поголемо растојание до земјата. Мијалникот ќе се постави на едната страна и ќе се добие голема тезга.

Резултатот е лесно парче мебел способно да обезбеди простор за складирање со дизајнерски допир.

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

7. Мијалници со независно складирање

За мали бањи или тоалети, броете a суспендиран мијалник чиј модул за складирање не е прикачен на него, ајде да го преместиме на олеснување на чистењето па дури и ставете го на друго место во бањата ако сакате.

Постојат модели кои исто така нудат а заедничка верзија на двете, беше обесен и плакарот.

Дизајнерски мијалници

8. Мијалници на низок кабинет

За да комбинираме извонреден дизајн и одредена функционалност во истиот кабинет за мијалник, ја имаме, на пример, следнава опција. Повеќе од еден клупа со нозе кои го подигнуваат уште малку, а голем висок мијалник.

Пристапот до фиоката е малку непријатен, но тоа не е проблем ако не е дизајнирана да се отвора доволно често. За возврат добивате оригинален мијалник со многу присуство.

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

9. Мијалници

Има некои кои додаваат вредност, а тоалетата е добра идеја за жените кои сакаат да се шминкаат опуштено и неизбрзано. Со пуф да седне, оваа опција станува совршена единица за суета за многу луѓе.

Во примерот на фотографијата гледаме а модул со капак со шарки носат еден интегрирано огледало; откако ќе се отвори, го гледаме просторот што е слободен за складирање на производи за убавина.

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10. Постаменти мијалници

Тие се секако најтенок и најстилизиран. Постојат илјада видови на мијалници, од оние вклучени во сите нови градежни домови кои не вклучуваат кабинет, до покомплексни со различни форми и завршни облици. Последните се оние во кои дизајнерот посветува поголема грижа и ја пушта својата имагинација да полета, бидејќи тие се дизајнирани така што дизајнот преовладува над функционалноста.

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

И досега нашиот избор од 10 модели на дизајнерски мијалници. Во случај да сакате повеќе, има повеќе опции кои се трошат.

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

Дизајнерски мијалници

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

10 типови на дизајн мијалници со и без мебел

Дизајнерски мијалници

Дизајнерски мијалници

Дизајнерски мијалници

Дизајнерски мијалници

Дизајнерски мијалници

Дизајнерски мијалници

Дизајнерски мијалници

Дизајнерски мијалници

Преку: archiproducts.com | archiexpo.es

Не заборавајте да ја споделите статијата на Facebook и Instagram?

Поврзани Мислења

Оставете коментар