Како да се четкаат дрвјата?

by Хана Карла Барлоу

Чистењето на стеблата се врши кога времето е добро, без дожд и кога дрвја се суви

  1. Користи четка оризова слама или трева од каучот
  2. Намокрете го четка со вода
  3. Нежно тријте ја кората нагоре и надолу

Прво, кога да се стави бело на дрвјата? Ако дрвото подготвено за употреба бело (достапно во кофа) може да се примени од септември до април, идеалниот период се протега помеѓу крајот на есента и почетокот на март, освен периодите на силен мраз Ова е идеално време за носење надвор од зимски третмани

Зошто да ставите бело на стеблата на дрвјата? Која е употребата на вар на дрвјата? Ставањето липа како превентивна мерка на овошките ги штити од сите видови живи организми: мов и лишаи, габи, паразити, бидејќи делува како инсектицид и фунгицид Така ќе го ограничите ризикот од болести.

Потоа, како да се направи арбореален мрест? Рецепт за домашна бланк арборикула Истурете 3 тома вода во метална кофа (пластична кофа би се расипала) Истурете 1 волумен земјоделска жива вар (задолжително користете ја прво водата, а потоа вар): смесата ќе испушти многу силна топлина и ќе меур

Кои дрвја може да се варат?

Варовницата се состои од четкање на стеблото и основата на гранките на вашите овошни дрвја или дури и на вашите украсни дрвја со варосуваме или „арбореално бело“, идентично на она што се нанесува на ѕидовите на куќите во Грција.

Каде можам да најдам бело масло? Белото масло се продава во градинарски центри, расадници и на трговски локации специјализирани за третмани во градината

Која липа да ги варосува дрвјата? Whitewash или whitewash е 100% природен препарат, антипаразитски и антигабичен Се користи за уништување на ларви од паразити и микроскопски габи кои се гнездат под и во наборите на кората на овошните дрвја.

Што е бело масло? Белите масла се парафински минерални масла добиени од нафта. Тие имаат инсектицидни и акарицидни својства: се користат како зимски третман на дрвја и грмушки и се толерираат во органското земјоделство.

Дали треба да се отстрани мов од дрвјата?

Мов и лишаи: безопасни за дрвјата Повеќе им служат како засолниште Добро е да знаете: не е корисно да ги отстраните од украсните дрвја, од друга страна можете да ги отстраните од вашите овошни дрвја

Како да се отстрани пената со бел оцет? Користете бел оцет за отстранување на мов Користете го чист, испрскан директно во коренот или разреден за половина со топла вода Резултатот е уште поефикасен при сончево време. Ќе биде совршен за елиминирање на мов на плочите. 'тераса

Како да исчистите гранка од дрво?

Исчистете ги гранките со четка со тврда наежвам или челична четка. Отстранете ја целата кора, а потоа извалкајте ја со грубо зрнеста абразивна шкурка Потопувањето 24 до 48 часа во вода со белило се препорачува за дезинфекција, но и за избелување на дрвото.

Како да ги избелите стеблата на овошните дрвја? Варовницата на дрвјата се состои од четкање со варосуване, познато и како арбореално варосуване, на стеблата на дрвјата.Оваа превентивна техника на третман овозможува да се третираат дрвјата, особено овошните дрвја, со цел да се избегне употребата на загадувачки фитосанитарни хемикалии.

Не заборавајте да ја споделите статијата со вашите пријатели!

Поврзани Мислења

Оставете коментар