Зошто моите растенија тиквички не растат?

by Хана Карла Барлоу

  1. Ако опрашувањето не е правилно направено (без пчели, влажно време) тиквичките пожолтуваат и престануваат да растат.
  2. Машки цвет, ја тргаме королата, ја скокоткаме внатрешноста на неодамнешниот женски цвет, доста е

Прво, можете ли да ги исечете листовите од тиквички? Кога ќе има 6 листови, исечете го веднаш над првите 2 листови, а потоа ќе се разграни со испуштање на 2 други стебла кои ќе се развијат и ќе почнат да даваат плод.

Зошто моите тиквички остануваат мали? Тогаш велиме дека тиквичките абортираат: Дефект во оплодувањето не го објаснува абортусот кога влијае на тиквичките со веќе напреднат раст Кога тиквичките почнуваат да се деформираат кога ќе достигнат 10 см, станува збор за недостаток на калиум и магнезиум.

Следно, Зошто тиквичките скапуваат пред да станат поголеми? Зошто тиквичките скапуваат уште пред да пораснат? Ова е гниење предизвикано од влага.

Кога и како да наводнувате тиквички?

Идеално, полевајте ги тиквичките рано наутро или навечер. Така, тиквичката има време да ја искористи водата и да биде длабоко хидрирана Кога е жешко, не се препорачува да се полеваат цел ден бидејќи топлината ќе предизвика премногу брзо испарување.

Зошто да штипете тиквички? Овој рез ќе овозможи да се родат две стебла на кои ќе растат цветовите, а потоа плодовите Кога ќе се развијат првите тиквички, повторно ќе треба да го штипнете вториот лист кој е после последниот плод. да се појави

Или штипнете ги тиквичките?

Што е штипкање тиквички? Кастрењето на зеленчукот, попознато како штипкање, вклучува сечење младо стебло, обично над лист или цвет, со нокти (поставете го стеблото помеѓу палецот и показалецот) или со нож

Зошто краевите на моите тиквички пожолтуваат и скапуваат?

За правилно развивање на тиквичките, женскиот цвет треба да се оплоди со поленот на машкиот цвет.

Кое ѓубриво да се зголеми? 4 ѓубриво природен да се зголеми вашиот зеленчук, растенија и цвеќиња

  1. 1 – Comfrey Comfrey е многу корисно лековито растение во градината
  2. 2 - Марка de кафе Марк de кафе, како сода бикарбона и бел оцет, тоа е малку суштинско за совети de Баба
  3. 3 – Коприва
  4. 4 – Сушени зелени алги

Зошто моите тиквички остануваат мали?

Кога тиквичките почнуваат да се деформираат кога ќе достигнат 10 см, тоа е недостаток на калиум и магнезиум Но внимавајте, недостатокот не мора да значи отсуство на овие хранливи материи во почвата!

Кое ѓубриво работи најбрзо? Гуано се богати со азот и фосфор и обезбедуваат многу елементи во трагови во земјоделските култури, па затоа е најефективното природно ѓубриво за брзо дејство, со ефект на „засилување“.

Дали талогот од кафе е добро ѓубриво?

Талогот од кафе е природно ѓубриво богато со азот (N) и фосфор (P) што може да се асимилира со текот на времето, калиум и магнезиум што може веднаш да се асимилираат. Сепак, внимавајте да не го злоупотребувате бидејќи ќе го поттикне развојот на вегетацијата на штета на цветањето.

Кое е најсилното ѓубриво?

1 Талог од кафе Талогот од кафе е природно ѓубриво кое не само што додава азот на лошата почва, туку и ја зголемува киселоста на почвата. Особено го ценат розите, хидрогените, магнолиите и рододендроните

Зошто моите растенија тиквички само цветаат? Ако сите ваши растенија тиквички имаат само машки цветови, вашата почва можеби нема да биде доволно богата. е тоа што цветот не е опрашуван Опрашувањето е од суштинско значење за добра жетва

Каде треба да се стават тиквички во градината? Локацијата мора да биде сончева, но и добро заштитена.

Не заборавајте да ја споделите статијата со вашите пријатели!

Поврзани Мислења

Оставете коментар