Кое е другото име на бесмртниот?

by Хана Карла Барлоу

Италијански хелихризум - Хелирисум курзив- е повеќегодишно растение ендемично на медитеранскиот регион кое припаѓа на фамилијата Asteraceae (Compositae)

Прво, како да се користи смилот на Корзика? Immortelle hydrosol е козметика сам по себе. испрскајте го на нозете, а потоа истријте

Како да изберете смил? За берење, користете ножици за кастрење и исечете го секое цветно стебленце што е можно поблиску до основата на растението Избегнувајте кршење на стеблото или влечење по него; ризикувате да го откинете стапалото Соберете ги цвеќињата за да направите мали букети

Следно, кој не е подложен на смрт? бесмртен adj не подложен на смрт

Како да направите масло од смил?

Ништо не може да биде поедноставно: Сè што треба да направите е да ги исечете малите цветови и да ги исушите за да се ослободите од влагата што може да создаде мувла, потоа ставете ги во мала тегла и покријте ги со растително масло Затворете го шишето и оставете го да се мацерира. на сонце 3 недели

Кога да се соберат бесмртници? Смилот се бере во јуни-јули кога е во полн цут, а жетвата трае само неколку дена, кога цветовите се подготвени за екстракција на висококвалитетно масло.Традиционална берба која се изведува рачно со помош на куки

Што е бесмртно?  бесмртен, бесмртен Кој не е подложен на смрт: Бесмртни богови 2 Литературен За што претпоставуваме бескрајно, што би сакале да го видиме да трае вечно: Надевајќи се на бесмртна среќа

Како да се готви смил? Растението не се јаде како што е, може да предизвика стомачни болки Сепак, совршено е за внесување во сосови, супи или чорби. Само треба да го отстраните во последен момент и да задржите неколку цветови непроменети за декорација.

Како да се исушат бесмртните?

Immortelle е трендовски и популарен сушен цвет За да го исушите, исечете го цветот кога е половина отворен и закачете го наопаку на суво, воздушно и темно место. Цветот ќе продолжи да се отвора за време на процесот на дехидрација.

Како да чувате бесмртници? Да се ​​задржи на бесмртни и статици, можете да ги исушите вашите букети наопаку со избирање цвеќиња кои се уште се млади (затегнато срце на бесмртни) Ставете ги на суво, воздушно, темно место (таван) неколку недели и испрскајте малку лак за коса за лесно бришење прашина

Како да се користи смил во кујната?

Растението не се јаде како што е, може да предизвика стомачни болки Сепак, совршено е за внесување во сосови, супи или чорби. Само треба да го отстраните во последен момент и да задржите неколку цвеќиња непроменети за декорација.

Зошто името е бесмртно? immortelle i mɔʁ tɛl женствен (ботанички) Растение од фамилијата Compositae, кое е наречено така затоа што неговите цветови никогаш не бледнеат откако ќе се исечат

Дали растението кари може да се јаде?

Неговите сребрено-сиви, тесни листови се упорни и донекаде потсетуваат на лаванда Во лето се појавуваат убави жолти цветови обединети во цветни глави. Често се среќава во корзиканската макија. Листовите можат да го заменат карито во кујната, со риба, ориз или живина.

Како да се јаде растението кари?

Листовите на ова ароматично растение можете да ги користите во готвењето за да го замените кари Кари се користи со ориз, раковини, јагнешко месо, риба, свинско месо, тестенини и супа од тиквички

Како да се соберат смил? L' бесмртна од Италија ( Хелирисум italicum ssp

За мали површини, на жетвата може да се направи со секатори или електрични ножици

  1. Исечете ги стеблата над зеленилото
  2. Не сечете премногу ниско, секогаш оставајте минимум 10 до 15 cm зеленило, особено кога растенијата се 1 возраст или 2 година Eme година

Каде расте корзиканскиот вечен? Тоа е ендемично растение на Корзика На овој остров на убавина, сите Корзиканци го знаат ова прекрасно растение со златно жолти цветови, кое диво расте на сончеви места.

Каде расте бесмртницата во Франција?

Immortelle е дел од фамилијата Asteraceae.Оваа едногодишна или повеќегодишна подгрмушка е главно родена на бреговите на Медитеранот

Како да го користите цветот од смил? Употреба и дозирање Италијанскиот хелихризум традиционално се користи во ароматерапијата во форма на есенцијално масло, но може да се користи и од инфузијата на цвеќето за правење лапа, лосиони, креми и масти.

Не заборавајте да ја споделите статијата со вашите пријатели!

Поврзани Мислења

Оставете коментар